Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Combi VWDTP

Een reactie plaatsen

Hallo allemaal,

Dit weekend heb ik mee gedaan aan de combi. Dit is een zeilwedstrijd die in vier weekenden op vier verschillende meren wordt gehouden. Dit weekend was het op het Paterswoldsemeer.

We hebben de eerste dag vier wedstrijden gezeild. De bedoeling was om voor de lunch twee wedstrijden te doen, maar het werd er maar één, want het finishschip was losgeraakt. Het dreef gewoon weg en, daarom kon de klasse waar m’n zusje in zit niet finishen. Toen moesten ze het weer gaan maken en hebben ze ons naar de kant gestuurd.

Midden op het meer zijn twee eilandjes met een kleine doorgang er tussen. En precies daar doorheen hadden ze de baan uitgelegd. Hier was natuurlijk geen wind, dus kwam er niemand voor uit. Het was niet echt leuk, want daardoor lag iedereen weer heel dicht bij elkaar en was ik een paar plaatsen kwijt geraakt. Verder ging het wel goed en ben ik steady rond de zes geëindigd.

De volgende dag hebben we twee wedstrijden gevaren. Die gingen bij mij wat minder dan de andere wedstrijden. Ik ben uiteindelijk achtste geworden. Volgende week is er een combi in Lemmer. Op het IJsselmeer, hier zal ik ook wat over schrijven.

Ken

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s