Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Selectieweekend

1 reactie

Hallo allemaal,

dit weekend ben ik naar het selectieweekend geweest.
Dit is het weekend wat voor een groot deel bepaald wie er mee mogen op de boot. Het was vanaf Vrijdag tot en met Zondag op een scoutingclub in de buurt van Zandvoort. Ik ben er heen gegaan met de trein en een erg grote rugzak om m’n rug.

Het was echt geweldig. Het was erg gezellig met de andere 24 leerlingen, waarvan er drie mensen uit Portugal kwamen en één uit Brazilië. We hebben kampvuren gemaakt en gezwommen in het meer in de buurt. Ook de avond waarbij we pannenkoeken bakten was erg gezellig.

Er is nog een selectie weekend over een aantal weken waar degene naar toe kunnen die dit weekend niet konden. Daarna is het alleen nog wachten tot September op de uitslag; Wie mag er mee aan boord? Het doel is eenderde jongens en tweederde meisjes. Dit is omdat er veel meer meisjes mee willen dan jongens (zeven jongens van de 25 leerlingen dit weekend). Maar School at Sea wil ook niet een boot met alleen maar meisjes, want dat hadden ze een keer geprobeerd en het werkte niet goed. Er moet een goede balans zijn.

De pret begon meteen de eerste dag al toen de tent waar we in moesten slapen lek bleek te zijn en het grondzeil te klein was, waardoor er allemaal brandnetels in een van de hoeken zaten. De tent hadden we ook nog eens compleet scheef neer gezet. Dit kwam omdat de tent echt enorm was. Maar het maakte de leiding niks uit. Dat is hoe het gaat op School at Sea.

We hebben tijdens het weekend allerlei teambuilding achtige dingen gedaan die je op wel meer kampen doet. Alleen met de twist dat we ze allemaal geblinddoekt deden en in het Engels wegens de Portugezen. Dit maakte het dus ook erg moeilijk, maar ook veel leuker.

Groetjes,
Ken

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

One thought on “Selectieweekend

  1. Leuk verslag Ken. Hopen, dat je mee kunt. Groetjes van Oma en Opa.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s