Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Ingescheept!

Een reactie plaatsen

Hut nummer 6 op de Regina Maris: Ken is ingescheept! OK, eerlijk is eerlijk, toen wij weer vertrokken om vijf uur stond alle bagage nog aan wal en leek het ons een leuke uitdaging om die bult ook nog in te schepen. Gelukkig hebben ze de komende vier dagen tijd om de hutten veilig in te richten en uit betrouwbare bron hebben we begrepen dat dat betekent dat zo’n beetje alles onder je matras verdwijnt. De ruimte onderin het schip viel ons enorm mee. Onderaan een heel steil trapje troffen we vier douches en twee toiletten. Daarin mogen ze straks een keer per week douchen! Verder links en rechts vierpersoons hutten. De hutten zijn niet groot, maar hebben wel lekker comfortabele, brede bedden en een eigen wastafel. Ook de salon waar onder meer wordt gegeten en gestudeerd is lekker ruim met verschillende zitjes met lange banken. Buiten op het middendek staan twee grote houten tafels met banken, onder een groot schaduwdoek. Een heerlijke plek om te studeren, eenmaal in de tropen. Verder is wel duidelijk dat er op dit schip heel veel mooie, lekkere, stille, drukke plekjes te vinden zijn. Ken was enthousiast over het schip en ook hij vond de Regina Maris behoorlijk ruim. Alle SAS-ers kregen een heel mooi jasje met een tekening van de Regina Maris op de achterkant, een mooie polo om te dragen tijdens de uitwisselingen met andere scholen en een prachtig zeilpak. Iets minder was het dat samen met het paspoort, inentingsbewijs, verzekeringspasje en zakgeld, ook maar meteen het mobieltje werd ingenomen! Ik zag ‘m verdwijnen in een envelop en het is onduidelijk of het toestel daar deze week nog uitkomt en zo ja, wanneer dan. Ik heb behoorlijk wat foto’s gemaakt en die op een pagina van mijn album gezet. Om een indruk te krijgen van het schip kun je dus kijken op https://myalbum.com/album/0ZuExOyYYn8X

Vrijdagochtend mag Kiki met Ken meevaren op de Regina Maris van Amsterdam naar IJmuiden. Daar gaan we ze dan echt uitzwaaien!

 

 

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s