Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Ken belt vanuit Tenerife

Een reactie plaatsen

Donderdag 3 november – Ken heeft net (16.00 uur) gebeld vanuit Tenerife. Vanochtend zijn ze daar – na 12 dagen non-stop varen – aangekomen. Hij klonk ontzettend opgewekt en vertelde dat het heel erg gezellig is aan boord. Ze hebben erg goed weer gehad, vandaar dat ze zo snel in Tenerife waren. Op die ene keer na dan, met windkracht 7. Maar volgens Ken viel dat ook wel mee en was het vooral heel gaaf hoe de golven over het schip kwamen. Zelf waren ze hoog en droog op het middendek gaan zitten. Ook hebben ze al veel dolfijnen gezien. Ken heeft een filmpje gemaakt dat er een hele school mee zwemt aan de boeg. En ook walvissen in vol ornaat, op zo’n twintig meter afstand van het schip! Tijdens een windstilte hebben ze ook gezwommen in de oceaan. Ken vertelde dat ze hoog vanuit het want het water in sprongen of vanuit het kluivernet bij de boegspriet. Daar paste hij trouwens met zijn hele lijf doorheen, vertelde hij. Het was dan ook best spannend om tijdens de vaart in dat net te moeten klimmen om een van de kluiverzeilen binnen te halen en op te rollen. Maar al met al vond hij het helemaal niet lang duren die 12 dagen zonder vaste grond onder de voeten. Het scheelt misschien ook dat hij een van de weinigen is die nog geen moment zeeziek is geweest. Daar was hij wel ontzettend blij mee en hij vertelde dat sommigen echt wel 30 keer hebben moeten overgeven. Vervelen doet hij zich niet. Ze hebben een kaartcompetitie, zitten te lezen en in Ken’s geval lopen ze wacht van 1 tot 5. Tijdens die wacht moet er altijd iemand sturen. Dat wisselen ze dus onderling af, want ze draaien geloof ik met een groepje van 4 wacht. Verder moet elke 20 minuten de machinekamer gecheckt worden en het apparaat dat zoet water maakt. De wacht houdt verder het logboek bij, tekent op vaste momenten de positie in op de kaart en doet geloof ik ook schoonmaakklussen. Maar zelfs de wacht van 1 tot 5 was volgens Ken goed te doen. Hij was niet heel erg moe en het – vooral vegetarische – eten vindt hij heel erg lekker. Ze proberen een vergunning te krijgen om ook de andere Canarische eilanden te bezoeken, omdat ze voorlopen op schema. Maar op het moment dat hij belde was nog niet duidelijk wat er nou gaat gebeuren. In elk geval staat de beklimming van de El Teide op het programma, een vulkaan van ruim 3 kilometer hoog waarop eeuwige sneeuw ligt. Ken wist ook niet of en wanneer hij weer kan bellen, maar voor ze de Canarische eilanden verlaten om richting de Kaapverdische eilanden te gaan, krijgen ze vast wel weer even hun mobiel. Vandaag hebben ze in elk geval tot 22.00 uur (23.00 uur voor ons) hun mobiel. Dus wie nog even een berichtje wil sturen: grijp nu je kans!

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s