Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Tenerife

1 reactie

Hallo allemaal, Ken hier.

Ik zit nu in de TEA (Teneriefe esadsfas arte ofzo) Het is in ieder geval een bibliotheek in Tenerife. Volgens mij is de afkorting van thee alleen niet opzettelijk, want alle medewerkers kunnen geen Engels.

Hier op Tenerife is het echt heel lekker weer. Het is behoorlijk warm, maar niet zo warm dat je geen puf hebt om niks te doen. En of we iets gaan doen. Zondag is de uitwisseling met een plaatselijke school en de week daarop gaan we de El Teide beklimmen. Ellen de Braziliaan op onze boot heeft ook nog eens 8 maanden lang op die school gezeten tijdens een uitwisseling van uit Brazilië. Toen leerde ze School at Sea ook kennen via deze uitwisseling. De El Teide gaan we helaas pas over een week beklimmen, omdat de overnachting in een berghut onder aan de berg al van te voren was gereserveerd en we nu heel vroeg zijn aangekomen.

Tot nu toe vind ik Tenerife heel mooi. Er staan allemaal palmbomen overal, waarvan het ook nog eens een heleboel verschillende soorten zijn. Het is wel een stuk groter dan ik gedacht had. Ik wist wel dat Santa Cruz (de hoofdstad van Tenerife) groot was, maar ik was toch verrast. Ook is alles behoorlijk ruim. Heel anders dan in Nederland. In de bibliotheek waar ik nu zit passen er waarschijnlijk wel vijf, maar het heeft wel een heel hoog mooi plafond.

Toen we aankwamen moesten we eerst de hele boot schoon maken en daarna mochten we zelf wat gaan doen in Tenerife. Eerst hebben we wat rond gekeken in de stad waarna we besloten naar het strand te lopen. Ellen wist wel waar het was en het was slechts 20 minuutjes lopen. Dat werd dus een anderhalf uur lopen, waarna we besloten te stoppen om pizza te eten en terug te gaan met de bus. Het was wel heel gezellig gelukig. Wat ook raar was, was dat we over een voetpad liepen dat opeens ophield en verder ging aan de andere kant van de snelweg dus die moesten we blijkbaar maar even oversteken.

Ook heb ik mij heel erg verbrand in de machinekamer. Er zit een brandvlek zo groot als m´n duim op mijn elleboog, want ik had de snoeihete uitlaat perongeluk aangeraakt toen ik bezig was met de waterdruk van de zoetwater maker. Dat was dus wel een beetje jammer. Gelukkig voor jullie heb ik er een mooie foto van. Helaas voor jullie kan ik geen USB-sticks gebruiken in de bibliotheek, want anders had ik ze allemaal verstuurd.

Ook is de stuurman Ismaël ontslagen. Sam (de kapitein) had al eerder besloten tijdens de reis dat hij niet genoeg ervaring had om zelf de wachten te kunnen leiden dus deden alleen Julius en Sam dat nog. Ismaël hielp alleen overdag gewoon nog mee. En nu in Tenerife was hij wezen stappen en kwam hij om een uur of drie terug. Hij viel van de loopplank naar het schip af in het water, omdat hij dronken was. Gelukkig konden mensen van een andere boot hem er uit halen, maar hij is toen wel ontslagen. Ismaël was aardig. Ik moest tegen hem kaarten in het stresstoernooi gister avond, maar dat kon niet meer.

Er liggen naast ons ook nog allerlei andere driemasters van buitenlandse versies van School at Sea. Zo heb je het Duitse School under Sail en een Canadese boot. Zij hebben al rondleidingen bij ons gehad en wij krijgen er nog een bij hun. Ook kende Veerle bij ons op de boot iemand van de Canadese boot dus dat was wel heel toevallig.

We zijn ook al naar een zoutwater zwembad geweest. We konden niet naar het strand, want dat was voor nu even te verweg (Ellen!), maar dit was ook heel leuk. Ook hebben we in het Spaans een ruilspel gedaan. We begonnen met een pen en vroegen dan in het Spaans of ze het wilden ruilen voor iets anders. Mijn groepje en ik eindigden met een selfie-stick. Helaas hebben we daar niks aan, want we hebben toch onze mobiel niet. Beetje jammer dit.

Ook heb ik een stress toernooi geörganiseert (stressen is een kaartspel) en daarna heb ik het samen met Guus verbeterd met echte poules en scoreborden en dat soort dingen. Bijna iedereen doet mee en het is best wel leuk. Ik ben bijna door naar de volgende ronde.

Ook hebben we gisteren tot kwart voor twaalf ´s nachts Pirates of the Carabean gekeken met een projector op het grootzeil. Dat was behoorlijk gaaf. We zaten allemaal op de kant en we hadden net een soort bioscoop. Ook zijn de Pirates of the Carabean films wel inspirerend. Ik vind dat we op z´n minst drie schepen moeten kapen.

Wow, dit is een lange blog.

Groetjes,
Ken

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

One thought on “Tenerife

  1. He Ken, leuk zo’n verhaal uit de TEA!! Wordt vervolgd, hoop ik! Liefs mam

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s