Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Sinterklaas tijdens de grote oversteek

1 reactie

Hola! Happy sinterklaas! Het feest was echt heel leuk hier. Ik heb een super coole surprise gekregen van Veerle. Het waren een aantal zakken Doritos die waren ingewikkeld in een boel bolletjes wol, waardoor ik echt een uur bezig ben geweest met het los wikkelen, want knippen zou natuurlijk vals spelen zijn. De ingewikkelde Doritos hadden ook twee papieren dino’s er op geplakt, want aan het begin van de reis hadden we voor iedereen een bijbehorend dier bedacht en dino bij mij was een beetje blijven hangen. Het wol leek daardoor ook op een dino ei en er zat een heel leuk gedicht bij die ik nog heb. Ik had voor Lika een surprise gemaakt. Het was een groot hoofd gemaakt van karton met papier er om heen. Het had een hele lange bos haar die ze dan af moest knippen en dan zaten er cadeautjes in het haar. Dit was omdat ze op Tenerife haar haar had laten afknippen samen met Isa. Ook had ik een best wel episch gedicht geschreven al zeg ik het zelf en ik had cadeautjes gekocht die geen eten waren – een notitieboekje en pennen, omdat ze zo van schrijven houdt.

Het groentehok is op dit moment een makkie. We hebben toch bijna geen groente meer en qua fruit zijn het vooral een heleboel net niet echt verrotte peren en in de storage zitten echt werkelijk verrukkelijke appels, van die groene harde. Dus het groentehok kost nu nog maar vrij weinig werk en we gaan waarschijnlijk toch weer wisselen in Dominica. Voordat we daar aankomen is ook nog de scheepsovername, al in een paar dagen. We moeten eerst een sollicitatiebrief schrijven en vervolgens is er een sollicitatiegesprek. De functies zijn: 1 kapitein, 3 stuurmannen, 3 bootsmannen, 1 kok en hulp, 1 bakker en hulp en 1 stuurhutslet. De kapitein moet er voor zorgen dat alles goed gaat aan boord en hij is ook eindverantwoordelijke, wat er ook gebeurt. De stuurmannen moeten tijdens de wachten (die nu twee keer zo groot zijn wegens geen school) zeggen welke zeilen omhoog of omlaag moeten en wat de koers is. Ook moet hij er gewoon voor zorgen dat alles goed gaat. De bootsmannen moeten zorgen dat wat de stuurmannen zeggen ook echt gebeurt dus als de stuurman zegt dat de bezaan omhoog moet dan verzamelt de bootsman een groepje en zorgt er voor dat het ook echt gebeurt. De kok en de bakker spreken voor zich en de stuurhutslet is de assistent van de stuurhut. Je kunt ook nog zelf functies verzinnen, zo wouden Meike en Kika volgens mij scheepspsychologen worden en Olivia scheepsmasseuse. Ik ga denk ik voor stuurman en bootsman solliciteren, want ik wil wel iets met het zeilen doen tijdens de scheepsovername. Het gaat echt cool worden volgens mij en het is ook al gauw, want we hebben nu de echte passaatwinden net te pakken, waardoor we nu de hele tijd echt hard gaan. Gemiddeld iets van 8 knopen in plaats van 6 knopen dat we eerst hadden. We moeten ook snel zijn, want over een week vertrekt het vliegtuig van Erik de dokter. We krijgen nu trouwens ook SaS-lessen. Die kregen we eerst nauwelijks, maar nu krijgen we ze over EHBO van Erik en over navigeren en de sextant van Jet en Sam. Ik heb ook m’n echte SaS-EHBO-diploma al gekregen. We speelden allerlei scenario’s na, waaronder Jelle schiet iemand in z’n been met een harpoen, Iemand is neergestoken op het middendek door piraten, iemand kreeg z’n hand in de ankerketting en de machinekamer staat in de fik. Ik zat in een groepje met Carolina en Veerle en helaas is Carolina gestikt in haar eigen kots bij het laatste scenario. Het was best wel leuk. De SaS-lessen over het navigeren zijn voor het wiskunde navigeren PO, want daarvoor gaan we een deel van de reis plannen gebaseerd op allerlei kaarten in de stuurhut en meer navigatie spul. Dat wordt dus ook heel vet. Laatste zondag tijdens de grote schoonmaak had ik ook keukendienst. De leraren nemen dan het koken over zodat de grote schoonmaak wat sneller gaat. Let op ze nemen het KOKEN over niet de KEUKENDIENST. Wat dus betekende dat ze kookten waarna wij twee en een half uur lang hebben staan afwassen. Ik niet trouwens ik maakte allerlei spul schoon, omdat ik diarree had en dan niks van eten mocht aanraken. Die pilletjes werken trouwens heel goed het is nu alweer over, maar het was best wel kut. Frank heeft trouwens wel helpen afwassen hij is super cool. Normaal gezien doen we echt maar een half uurtje drie kwartier er over, maar ik weet niet waar al dat spul vandaan kwam. Het eten was gelukkig wel lekker. Trouwens over de vogelopvangdienst. Laatst waren we zeilen aan het hijsen en er zat een grote vogel ergens uit te rusten op het dek toen ik naar de bras van de breefok wilde lopen en per ongeluk de vogel een enorme schop gaf met blote voeten. Wel heb ik al twee vliegende vissen gered van de dood. Ze lagen op het dek en ik heb ze weer de zee in gegooid. Ze leken alleen niet echt gered te willen worden, want steeds als ik ze oppakte vlogen ze alle kanten op behalve de zee in. Ook heb ik al een hele tijd geleden een dode inktvis met een wc-papiertje de zee in gegooid (zie foto) hij was pittig goor. Ook gaat het vissen goed. We hebben al drie Mahimahis gevangen (ik hoop dat ik het goed spel). Sam heeft ze daarna dwars door hun hoofd gestoken, waarna ze nog een paar minuten bleven stuiptrekken. Daarna ging Jelle ze schoonmaken en fileren. Ik heb gekeken en het was best wel heel cool. O nee ik kom aan het einde van dit a4’tje. Groetjes, Ken.

 

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

One thought on “Sinterklaas tijdens de grote oversteek

  1. heerlijk om te lezen. Wacht met spanning op je volgende avontuurlijke verhaal. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s