Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Aan de overkant!

Een reactie plaatsen

Ken belde gisteravond: na ruim twee weken varen en niets anders dan het zilte nat, zijn ze nu aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Op het eiland Dominica, om precies te zijn. Ken vond de oversteek geweldig en vertelde dat ze allerlei soorten weer gehad hebben: van windstilte tot zeker windkracht 7, waarbij er af en toe een enorme golf naar binnen sloeg en iemand wakker werd met een vliegende vis in bed. Niet lang voor ze bij Dominica arriveerden, hebben ze een scheepsovername gehad. Iedereen moest solliciteren op een functie en Ken was bootsman, want hij wilde graag nautisch bezig zijn. Hij vertelde dat het schip tijdens een regenbui zelfs een snelheid van 10 knopen heeft gehaald. Dat is zo’n 19 km per uur en dat is voor een schip als de Regina Maris behoorlijk snel. De scheepsovername is erg goed verlopen en iedereen was erg enthousiast. Er waren ook scheepsmasseuses, scheepspsychologen, een scheepsarts en een banketbakker actief.

Op Dominica gaan ze morgen op expeditie naar de boiling lakes. Dominica is een vulkanisch eiland, dicht begroeid met oerwoud, waar ook kokende meren te vinden zijn waarvan het water wordt opgewarmd door het magma in de aarde. Ook gaan ze nog een dag of twee bivakkeren bij de Rastafari’s, de oorspronkelijke bewoners van Dominica en vooral bekend van de reggaemuziek. Gisteravond waren ze al uitgenodigd voor een Rasta-feestje op het strand, want feestjes bouwen kunnen ze daar wel!

Na Dominica gaat de reis richting de benedenwindse eilanden en vieren ze Kerst op Curaçao. Terwijl hij belde stond hij in zijn zwembroek van een smoothie te genieten op het strand. En het plan was om nog even te gaan snorkelen. Zouden ze ook volwasseneonderwijs doen op deze manier? Ik houd me aanbevolen!

 

 

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s