Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Don’t mes with the master Ninjas

Een reactie plaatsen

Don’t mes with the Master Ninjas
En daar zat ik dan ui te snijden. Mijn mes kwam nauwelijks door het ui heen met zijn vreselijk botte lemmet. Dat klote ding maakte nauwelijks een krasje. Dus toen ik klaar was met dat helse choppen bedacht ik; Dit kan niet langer, zo houd ik het de komende maanden niet meer vol. Deze keukendienst is een marteling. Een lepel zou waarschijnlijk nog meer schade aanrichten. Ik wilde er een einde aan maken, maar ik kreeg met deze rommel toch niks door gesneden. Dat betekent door nog een keukendienst heen komen dus, maar toen zag ik het licht. Ik ging Master Ninja worden en ja het is echt zo cool als het klinkt. Een Master Ninja heeft toegang tot de SCHERPE MESSEN. Ja, ik weet het, dat is het mooiste wat je ooit gehoord hebt. Je moet ze zelfs slijpen voor elke snijbeurt. Toen ik er van hoorde werd ik er een beetje emotioneel van om eerlijk te zijn. Helaas was er nog één obstakel te overkomen tot ik toegang zou krijgen tot deze kleine wondertjes; Ik moest het snijexamen halen. Het snijexamen is een speciaal inwijdingsritueel uitgevoerd door Jelle. Eerst moet je de drie proeven overleven, waarna je de vijf geboden moet kennen. De drie proeven zijn: het snijden van een ui, knoflook en een appel. Gelukkig waren er geen appels aanwezig aan boord waardoor mijn overlevingskansen veel groter werden. Nadat ik de speciale snijtechnieken had benut tijdens de proeven kwam ik dan na een lange tocht aan bij de vijf geboden. Vijf regels zoals: je mes na gebruik meteen afwassen en nooit in de afwasbak leggen en leg een handdoek of anti-slipmatje onder je snijplank. Toen ik die ook had weten op te noemen was het moment aangekomen. Ik werd een echte Master Ninja. Mijn naam werd vereeuwigd op een lijst met Master Ninjas onder de storage- en frisdranklijst. Toen had ik eindelijk toegang tot de messen. Ik zal dat moment nooit van
mijn leven vergeten. Ik heb de messen trouwens verder nog niet gebruikt, want de uien had ik toch al gesneden en de verjaardags worteltjestaart voor Isa vereiste weinig snijden. Maar dat maakt niet uit joh. Het zijn maar een paar messen.
Groetjes,
Ken

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s