Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Vertrek van Bermuda

1 reactie

Hola! Hier komt een lekker sailmailtje na het vertrek uit Bermuda. Het is hier alweer flink aan het schommelen. Alles vliegt de salon rond. Je zou toch denken dat mensen gaan snappen dat je niet je bestek op je bord moet leggen, maar op het anti-slipmatje. Het is echt vet grappig. Dit gaat waarschijnlijk het wildste stuk worden. Sam heeft ons gewaarschuwd dat de waterdichte deuren misschien dicht moeten en dat we misschien tuigjes aan moeten op het dek. Er is een goed weerbericht, maar het zou nog steeds best heftig worden. Er komen windstoten van dertig knopen, maar gelukkig is dat als we voor de wind varen en niet aan de wind, want dat zou veel erger zijn. Vandaag hebben we voor het eerst schnitzel gehad. Het was echt geweldig. Het smaakte gewoon naar schnitzel, wow! Ook zat er appelmoes bij en dat is altijd een pluspunt. Gisteren zijn we naar twee oude forten geweest. We zijn er heen gelopen. Het eerste fort zag er een beetje uit als een rechthoekig voetbalstadion. Ruimte in het midden en in plaats van tribunes brede muren met kamers er in. Ook zaten er aan beide kanten poorten, trappen en dakpaden. Ik weet niet waar het vroeger voor gebruikt werd, maar nu was het echt een ruïne. Binnen was alles goor en gesloopt. Het lag er vol met verlaten flesjes, oude schoenen en kapotte wc-potten. Natuurlijk was dit de perfecte plek voor… paintball! Nee? Een feestje? Nee. Ohh, mmmh. Oh, natuurlijk. Verstoppertje! Holyshit, dat is vet. Het was trouwens best cool in het verlaten fort. Helaas was Lika in een roestige spijker gaan staan en moest ze terug naar de boot hinken. Gelukkig was de nieuwe scheepsarts ter plaatse. Momenteel zit ze trouwens nog steeds met haar voet in het speciale anti ontsteek water met bestandsdelen die ik niet weet. Het is vast gewoon scheepsarts-magie. Back on topic, na het eerste fort zijn we nog naar een tweede geweest. Deze was een stuk groter. Hij had ook loopgraven en hij ging heel ver door onder de grond. Leuk weetje: dit fort was vroeger een club. Dat moet wel echt vet zijn geweest. Het eerste wat we deden toen we daar aan kwamen was natuurlijk de donkere kelders in duiken. Het was er echt pikkedonker. Gelukkig hadden er een paar zaklampen mee. Op een gegeven moment liep ik voorop zonder licht. Helaas zat daar een enorm gat in de vloer en ging ik vol op m’n plaat. [hier hield het bericht van Ken spontaan op, maar ik heb hem later nog wel gesproken, dus hij is niet in het donkere fort achtergebleven!]

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

One thought on “Vertrek van Bermuda

  1. wijze les: altijd voorop met zaklamp 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s