Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

Filmpjes en vulcanic bombs

Een reactie plaatsen

Drie kinderen aan boord van de Regina Maris komen van de Azoren. Zij kwamen onlangs dus echt even thuis. Alle ouders van buiten de Azoren hadden thuis een filmpje gemaakt en die werd op de Azoren – bij wijze van verrassing – aan de kids getoond. Ken schrijft hierover in de sailmail die we kregen:

Hola!                                                                                                                                                         Bedankt voor het filmpje op de Azoren. Die was leuk :). Het was eigenlijk best grappig, want we kregen het filmpje te zien midden in een rondleiding. Iedereen was emotioneel en zo. Dan zegt de rondleidster: kom jongens! We gaan verder met de rondleiding. Mensen waren nogal pissed, maar achteraf vond ik het wel grappig. Het was best wel een interessant museum trouwens. Het ging over de vulkanen van de Azoren. De hele rondleiding lang ging het zo; De gids legde een paar minuten wat uit en vervolgens gingen we een kort filmpje kijken. We hebben ongeveer 5 korte filmpjes gezien (6 met die van jullie) in een rondleiding van iets van een uur of zo. Daarna zijn we naar een oude vuurtoren geweest naast het museum. De hele onderverdieping was bedolven in vulkaan as. We hadden in het museum gave foto’s gezien met de vuurtoren half bedolven op de voorgrond en vulkaan uitbarstingen op de achtergrond. Toen we helemaal de toren in gingen, wat overigens enorm hoog was, kon je heel goed delen van de kraters zien waar ooit nog actieve vulkanen waren. Ik moest toen denken aan een fotoreportage die ook in het museum hangt met allemaal foto’s waarbij mensen bij een actieve vulkaan poseren. Het was heel raar: dan zie je een foto van twee peuters die opeens 100 meter bij een actieve vulkaan staan! Het was in die tijd een leuk weekend uitje om naar de vulkaan te gaan. Ook gingen ze er heen om op as-stranden te spelen. Wat erg onnodig is wanneer je op een eiland woont trouwens. Die as-stranden waren nog heel goed te zien. Rond de vuurtoren waren een paar honderd meters met alleen maar as en ‘vulcanic bombs’. Vulcanic Bombs zijn grote klodders lava die waren afgevuurd tijdens een uitbarsting. Tijdens het vliegen werd de voorkant helemaal glad, terwijl de achterkant nog ruw was met veel uitsteeksels. Dat zag er apart uit. Dat vond het museum duidelijk ook, want het complete gebouw is ondergronds en de parkeerplaats is een stukje verderop gebouwd. Als je daar naar binnen gaat verwacht je er niet heel veel van, maar het is echt een best groot museum. Verder ben ik ook nog gaan zeilen. Jorge had bij zijn zeilclub geregeld dat we twee boten konden lenen. Het was een soort fusie tussen een valk en een splash. Stel je een valk voor, maar dan niet stabiel. Een van de groepjes is zelfs omgegaan :). Ook had de boot helaas geen picknickmand dus dat is wel een groot nadeel. Wel was Nikki nog even met Jorge naar de Regina gegaan om wat water te halen. Ze kwam terug met een kan water die vervolgens natuurlijk binnen een paar minuten was omgevallen. Het zeilen was leuk en toen we de boot doorgaven aan de volgende groep hadden we natuurlijk wel eerst de hele boot vol geschept met hoosblikken en het zwaard omhoog gedaan. Op nog weer een andere dag kwam er iemand wat vertellen over walvissen. Hij was super enthousiast, waardoor het heel leuk was om naar te luisteren. Ik heb een boel nieuwe dingen geleerd: killer whales (orca’s) killen helemaal geen mensen en het zijn geen whales (pandadolfijn is een leukere naam), Spermwhale en potvis is het zelfde beest, ga nooit naar het dolfinarium, alleen humpbackwhales maken zulke coole geluiden als Dori de anderen klappen gewoon met spiertjes in hun neus, wij hebben potvissen en common dolphins gezien onderweg, er zijn nog steeds mensen die de hele dag in een verrekijker zoeken naar walvissen (gezien tijdens solobivak) en walvissen zijn super cool. Het was echt leuk.

Auteur: Ken Hesselink

Ik ben Ken, 16 jaar. Ik woon in Geesbrug (een dorp onder in Drenthe). Mijn hobby is wedstrijdzeilen. Op dit moment woon ik op de driemaster Regina Maris en zeil ik met School at Sea van Nederland naar de Cariben/Midden Amerika. Tot 15 april 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s