Ken at Sea

school at sea: help me de oceaan over

school at sea

School at Sea is een reis met een tallship: de driemaster Regina Maris. We varen vanuit Amsterdam naar de Cariben en Midden Amerika en weer terug met natuurlijk veel tussenstops. Meer over de reis en de boot vind je hier.

Tijdens de reis doen we veel excursies en expedities. We gaan bijvoorbeeld in Tenerife een vulkaan (El Teide) beklimmen en daarboven overnachten en op Dominica gaan we op expeditie in het regenwoud.

De reis duurt een half jaar (geen half schooljaar). Aan het begin van de vierde heb ik eerst zes weekjes gewoon school en daarna school at sea.  Ik zit nu in de tweede dus ik heb nog twee jaar om het geld voor deze reis op te halen. Je kunt op deze site informatie vinden, maar ook mij sponsoren natuurlijk.

Tijdens de reis volg ik m’n normale les programma dat je zelf moet inplannen met behulp van de leraren die je les geven. Aan boord wisselen de wacht- en schooldagen elkaar af. Bij schooldagen ga je bezig met je schoolwerk ook kun je hulp krijgen van de leraren die aan boord zijn. En op wachtdagen draait het om het zeilen. Je hebt elk etmaal twee wachten van vier uur waarbij jou groep het zeilen regelt. Er zijn twee groepen, wanneer de ene groep een schooldag heeft, heeft de andere groep een wachtdag.

Tijdens de reis zijn er ook een aantal klassikale lessen zoals Spaans en meteorologie. Verder heb je de ‘leren leren’ lessen waarbij je o.a leert plannen en je voorbereiden op een toets. En als laatste zijn er ‘School at sea’ lessen waarbij de leraren schoolstof koppelen aan de directe omgeving door bijvoorbeeld een les economie te geven in een grote stad in Cuba.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s